Квест “Цифровий Стефаник” у рамках наукового пікніка “Наука заради миру”

14 травня 2024 року Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника відзначає подвійне свято – 84-ту річницю та 153 роки від дня народження патрона університету. Відповідно до насиченої святкової програми заходів на площі університету відбувся науковий пікнік на тему “Наука заради миру”, де звучали патріотичні пісні, декламували вірші Василя Стефаника.

Колектив кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика разом зі студентами спеціальності ОР бакалавр 015 активно  долучилися до святкування й провели захоплюючий квест “Цифровий Стефаник”, який супроводжувався трьома зупинками:

  • Трохи кодування;
  • Цифровий слід ШІ;
  • Gamma допоможи.

У квесті взяли участь студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та потенційні абітурієнти. Ректор університету – доктор політичних наук, професор Ігор Цепенда також з приємністю долучився до гри, а саме за допомогою ШІ спробував згенерувати зображення Василя Стефаника.

Цей захід став яскравою подією, яка показала, як сучасні технології можуть поєднуватись з освітніми та науковими ініціативами для створення цікавого та корисного досвіду. А учасники заходу мали можливість не тільки розширити світогляд, здобути нові знання, а й отримати багато позитивних емоцій.