Наталія Салига презентувала збірку вишиваних робіт «З родинної скрині» в рамках міжнародної конференції присвяченої Всесвітньому дню вишиванки

17 травня у виставковій залі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у змішаному форматі відбулася V міжнародна науково-практична конференція «Україно моя вишивана: етнокультурний та освітньо-виховний потенціал української вишиванки», присвячена Всесвітньому дню вишиванки.

Тематичними напрямами роботи конференції були наступні:

  • Українська вишиванка: історія, символіка та регіональні особливості.
  • Соціокультурні виміри українських національних символів в умовах воєнної доби.
  • Формування етнокультурної компетентності здобувачів освіти.
  • Вишита сорочка – символ утвердження українства у світі.
  • Патріотичне виховання засобами народного мистецтва в адаптивному освітньому просторі.
  • Національно-патріотичний компонент у змісті підготовки майбутнього вчителя Нової української школи тощо.

Також у рамках заходу було представлено виставку вишивок науково-педагогічних працівників Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, серед яких й виставка вишиваних робіт «З родинної скрині» – доцента кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика Наталії Миколаївни Салиги.

Вишиті картини Наталії Салиги – це праці, що виконані від руки без допомоги будь-яких автоматизованих пристроїв. Саме завдяки вимогливій ручній роботі, плідній клопіткій роботі, в яку вкладено любов і старання науковиці, картини мають неперевершений вигляд.

Колектив кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика щиро вітає Наталію Миколаївну із представленням цінного доробку народного мистецтва та бажає не зупинятися на досягнутих успіхах!