Початок конкурсу на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв України — Героїв Небесної Сотні

МОН оголошує конкурс на здобуття державних іменних стипендій найкращим молодим вченим для увічнення подій Революції гідності та вшанування подвигу Героїв України — Героїв Небесної Сотні. Конкурс розпочинається 20 серпня 2024 року. Відповідне рішення ухвалено наказом МОН від 09.08.2024 № 1118.

За результатами конкурсного добору найкращим молодим ученим буде призначено 25 державних іменних стипендій строком на один рік у розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб кожна в п’яти номінаціях:

  • стипендія імені Дмитра Максимова;
  • стипендія імені Назарія Войтовича;
  • стипендія імені Романа Гурика;
  • стипендія імені Устима Голоднюка;
  • стипендія імені Юрія Поправки.

Обов’язкова умова для здобуття стипендії: наявність у претендента вагомих наукових результатів з наукового напряму, у якому працює (за яким навчається) претендент (не менше як три з перерахованих форм: монографії, наукові статті, зокрема опубліковані у виданнях, що входять до наукометричних баз даних Web of Science, Scopus (Index Copernicus для гуманітарного та соціоекономічного напрямів), наукові доповіді, охоронні документи на об’єкти інтелектуальної власності, науково-методичні документи, звіти).

Вагоме значення під час визначення переможців конкурсу має активна громадянська позиція претендента щодо захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів держави, її європейського вибору, а також у формуванні національної самосвідомості, гідності та почуття патріотизму.

Уперше документи для участі в конкурсі заклади вищої освіти, наукові установи або ради молодих вчених при органі виконавчої влади подають в електронному вигляді до Національної електронної науково-інформаційної системи «URIS». Відповідний модуль конкурсу Національної електронної науково-інформаційної системи «URIS» для подання документів буде доступний з 02.09.2024 за покликанням.

Кінцевий термін подання документів — 20 вересня 2024 року.

Важливо: виплата стипендій розпочинається з 1 січня 2025 року.

Довідкова інформація за телефоном: + 38 (044) 287 82 57.

З більш детальнішою інформацією про Конкурс можна ознайомитися за покликанням.