ІІІ Всеукраїнський науково-методичний семінар-марафон з міжнародною участю «Дитинство: сучасні реалії, виклики, перспективи»

Кафедра педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника  виступила співорганізатором ІІІ Всеукраїнського науково-методичного семінару-марафону з міжнародною участю «Дитинство: сучасні реалії, виклики, перспективи», який відбувся  31 травня 2024 р. у Полтаві.

На пленарному засіданні з доповіддю «Актуальні проблеми соціально-педагогічної підтримки материнства й дитинства в Україні» виступила професор кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика Вікторія СТИНСЬКА. Увагу у доповіді було закцентовано на основних проблемах соціально-педагогічної підтримки материнства й дитинства в Україні (недостатня кількість соціальних працівників та дитячих психологів, гендерна нерівність, низький рівень соціального забезпечення, доступ до якісної освіти та охорони здоров’я та ін.). Зроблено висновок, що для покращення соціально-педагогічної підтримки материнства й дитинства в Україні необхідно реалізувати комплексний підхід, що включає підвищення фінансування, розвиток інфраструктури, забезпечення рівного доступу до послуг та підвищення обізнаності серед батьків. Спільні зусилля держави, громадських організацій та приватного сектора можуть суттєво покращити умови для розвитку дітей та підтримки матерів у країні.

На секційному засіданні з доповідями виступили: завідувач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика Любов ПРОКОПІВ, аспіранти спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» Інна ЗАВУЛІЧНА, Олександр БОЖОК, Марта ОЛЕКСЮК.