Іванофранківським науковцям присудили довічні стипендії Кабінету Міністрів України

Троє прикарпатських науковців отримуватимуть довічні стипендії Кабінету Міністрів України. Про це йдеться у розпорядженні Уряду від 29 вересня 2021 року № 1174-р.

Відповідно до тексту документу, стипендії Кабміну за видатні заслуги у сфері вищої освіти науково-педагогічним працівникам присуджено 202 науковцям українських вишів.

Серед них – прикарпатці Зіновія Нагачевська, професорка Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника; Марія Оринчак, професорка Івано-Франківського національного медичного університету, та Степан Чеховський, професор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Своєю чергою у Міністерстві освіти та науки України уточнили, що йдеться про осіб, які сумлінно протягом багатьох років на високому науково-теоретичному і методичному рівні здійснювали підготовку здобувачів вищої освіти та досягли сімдесятирічного віку.

Виплата стипендій науковцям здійснюватиметься щомісячно з вересня цього року у сумі 7 137 гривень, а з грудня цього року – у  сумі 7 443 гривні в межах бюджетних призначень, встановлених Міністерству освіти та науки законом про державний бюджет України на відповідний рік.