Нарада з питань організації та проведення науково-педагогічної (виробничої) практики

18 жовтня 2021року відбулася настановча нарада з питань організації та проведення науково-педагогічної (виробничої) практики для студентів другого курсу денної та заочної форми навчання педагогічного факультету другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки.

В роботі наради взяли участь завідувач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика доцент, кандидат педагогічних наук Прокопів Л.М., керівник практики доцент, кандидат педагогічних наук Ковальчук В.М, викладачі кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика, студенти.

Метою науково-педагогічної (виробничої) практики майбутніх викладачівзакладів вищої освіти є забезпечення практичного пізнання  закономірностей професійної діяльності та оволодіння способами її організації, вміння вирішувати конкретні методичні завдання згідно з умовами педагогічного процесу; виховання у студентів потреби систематично поновлювати свої знання і творчо застосовувати їх у практичній діяльності; формувати у студентів навички організації виховної роботи, спираючись на знання з психології, педагогіки; вироблення творчого підходу до педагогічної діяльності.

З урахуванням ситуації, що склалась, та необхідності виконання кожним здобувачем освіти індивідуального навчального завдання, розробленого на основі відповідних освітніх програм та навчальних планів, з урахуванням особливостей організації освітнього процесу в період карантину науково-педагогічна (виробнича) практика студентів спеціальності «Освітні, педагогічні науки» передбачає її проходження на базі кафедр ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» за змішаною формою навчання (лекції-онлайн, практичні-офлайн). Викладачі-методисти ознайомили студентів із особливостями виконання індивідуальних завдань та оформленням документації практики. В ході наради визначено дату проведення звітної конференції.