Відбувся І тур олімпіади з педагогіки

10 травня 2023 р. на кафедрі педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика відбувся І тур олімпіади з педагогіки. У якій взяли участь студенти-бакалаври різних спеціальностей з багатьох підрозділів університету (факультет природничих наук, педагогічний факультет, факультет історії, політології і міжнародних відносин, філологічний факультет, навчально-науковий інститут мистецтв, факультет математики та інформатики. Студенти змагалися у виконанні двох основних видів завдань: Самопрезентація «Учитель на освітньому фронті» та практичний тур.

На розв’язання актуальних проблем національно-патріотичного та інших напрямів виховання була спрямована демонстрація конкурсантами виховних проєктів та фрагментів уроків з використанням інноваційних технологій.

Під час самопрезентації учасники демонстрували своє бачення перспектив професійно-педагогічної діяльності на основі сучасних освітніх технологій і інновацій педагогіки, виявили досить високий рівень знань про поняттєво-категорійний апарат педагогіки, її теоретичні концепції, передовий досвід тощо. Учасники олімпіади були готові до запитань членів журі щодо презентованого проєкту, відповіді були переконливими, лаконічними, змістовними.

Кожне завдання журі оцінювало згідно розроблених критеріїв. Особлива увага зверталася на змістовність презентованого матеріалу, його відповідність темі, грамотне композиційне структурування, лаконічність, оригінальність і доступність сприйняття; рівень педагогічної майстерності і візуалізації.

За результатами студентської олімпіади з педагогіки були відзначені і нагороджені почесними грамотами:

за І місце – студентка Якубів Наталія (група СОІ -22);

за ІІ місце – Перчик Маряна (група ПО- 42) та Дячук Богдан (група СОІ-22);

за ІІІ місце – Павлишин Соломія (група СОІ-22) та Рожелюк Христина (група СОМ-21).

Всі інші учасники відзначені заохочувальними грамотами.