На педагогічному факультеті відбувся виховний захід «Їх кликав біль за долю України»

Сьогодні, 12 жовтня 2023 року, на педагогічному факультеті Прикарпатського університету імені Василя Стефаника був проведений виховний захід, присвячений 81-річниці створення УПА та сучасній московсько-українській війні на тему: «Їх кликав біль за долю України». Ініціаторами проведення заходу були кандидат педагогічних наук, доцент кафедри Наталія САЛИГА та студентське самоврядування педагогічного факультету.
Сьогодні ми разом зі своїми студентами поринули в минуле, щоб вшанувати пам’ять вояків Армії нескорених, яка понад 10 років вела нерівну героїчну боротьбу з ворогом, армії, яка вкрила себе невмирущою славою у боротьбі за створення Української незалежної держави.
Боротьба за Україну – це не тільки наша сучасність. Це справа багатьох поколінь: українських козаків, Січових стрільців, вояків ОУН-УПА, воїнів Збройних сил України.
На факультет сьогодні завітав особливий гість – ветеран, учасник визвольних змагань ОУН-УПА, член Івано-Франківської станиці Братства ОУН-УПА, який нещодавно відзначив свій 95-літній ювілей – РОМАН ЯРЕМАК. Будучи зовсім юним, у важкі часи воєнних лихоліть допомагав повстанцям чим міг: носив штафети (записки), виконував обов’язки зв’язкового, збирав продукти та ін. Студенти із захопленням слухали у виконанні друга Романа його улюблені пісні («Йшли селом партизани», «Повіяв вітер степовий») та побажали йому міцного здоров’я, спокою, Господньої опіки та обов’язково дочекатися Перемоги!!!
На виховному заході звучали патріотичні пісні та вірші у виконанні студентів.
         .