Настановча нарада з питань організації та проведення науково-педагогічної практики та педагогічної практики з управління освітнім простором

Практичну підготовку студентів спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки, другого (магістерського) рівня вищої освіти здійснює кафедра педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика. Відтак відповідно до освітньо-професійної програми та навчального плану підготовки фахівців за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки передбачена науково-педагогічна (виробнича) практика та педагогічна практика з управління освітнім простором (1курс, ІІ семестр).

4 березня  2024 року відбулася настановча нарада з питань організації та проведення науково-педагогічної (виробничої) практики та практики з управління освітнім простором  для студентів першого курсу денної та заочної форми навчання педагогічного факультету.

В роботі наради взяли участь завідувач кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика доцент, кандидат педагогічних наук Прокопів Л.М., керівник практики доцент, кандидат педагогічних наук Ковальчук В.М, викладачі кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика, студенти денної та заочної форм навчання.

Метою практики є виховання у студентів потреби систематично поновлювати свої знання і творчо застосовувати їх у практичній діяльності, спираючись на знання з психології, педагогіки.

Важливо, що науково-педагогічна (виробнича) практика складається з трьох блоків: наукового, виховного та дослідницького. В науковому блоці здійснюється аналіз організаційно-функціональних особливостей бази практики та розробляються дидактично-методичні матеріали до майбутніх занять, реалізовуються основні функції викладача в умовах  закладу вищої освіти.

Педагогічна практика з управління освітнім простором включає два блоки: педагогічний та управлінський. В кожному з них визначено індивідуальні завдання для студентів.

Підсумковий етап практики включає підготовку звіту, його захист і підсумкове оцінювання результатів практики.

Практика передбачає отримання студентами достатнього обсягу практичних знань і навичок  науково-педагогічної та управлінської діяльності. З цією метою наскрізною програмою передбачене безперервне практичне навчання студентів, починаючи з 1-го курсу і до випуску. Строки проведення практик визначені в навчальному плані.

Науково педагогічна (виробнича) практика та педагогічна практика з управління освітнім простором студентів спеціальності «Освітні, педагогічні науки» буде проходити на базі кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика та інших кафедр Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Викладачі-методисти ознайомили студентів із особливостями виконання індивідуальних завдань та оформленням документації практики. В ході наради визначено дату проведення звітної конференції для підведення підсумків практичної підготовки студентів.