Сплановано виховну та навчальну роботу зі студентами

27 лютого 2023 р. завідувачка кафедри, доцент Любов Прокопів разом з наставниками академічних груп, викладачами Наталією Салигою та Тарасом Паскою провели спільне засідання академічних груп студентів освітньої програми «Професійна освіта. Цифрові технології».

Засідання було спрямоване на підбиття підсумків освітнього процесу першого навчального семестру і плануванням виховної та навчальної роботи на другий семестр 2023/2024 н. р. Учасники засідання обговорили основні здобутки та труднощі під час навчання, а також прогностично окреслили шляхи покращення академічних досягнень, активізації творчої діяльності студентів, заохочуючи їх до участі в позанавчальних освітніх та виховних заходах і проєктах університету.

Під час зустрічі студенти і наставники груп обмінялися враженнями і досвідом, обговорили нагальні потреби. Здобувачі освіти відзначили ефективність діалогових, інтерактивних та проблемно зорієнтованих форматів навчальних занять, які сприяли продуктивному взаємообміну досвідом між викладачами і студентами.

Викладачі кафедри ознайомили студентів з методичними рекомендаціями щодо самостійної, індивідуальної роботи в умовах глобальних викликів та розвитку цифрових технологій. Завідувачка кафедри Любов Прокопів та доктор філософії Тарас Паска наголосили на важливості дотримання академічної доброчесності здобувачами вищої освіти, ознайомили їх із важливими нормативними документами, зокрема зі студентським путівником ПНУ ім. В. Стефаника, а також Положенням про запобігання академічному плагіату та іншим порушенням академічної доброчесності у навчальній та науково-дослідній роботі здобувачів освіти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (введеного в дію наказом ректора від 27.09.2022 р. № 529). Доцент Наталія Салига підкреслила, що виховна робота зі студентами повинна бути спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців, виховання їх на високих гуманістичних ідеях українського патріотизму, культурно-духовних надбаннях людства і загальнолюдських цінностях.

Зустріч пройшла цікаво і результативно. Учасники зустрічі дійшли до висновку, що освітньо-виховна діяльність на факультеті повинна бути спрямована на підвищення пізнавальної здатності студентів, формування їхньої активної громадянської позиції, створення позитивної мотивації навчання та сприятливого психологічного клімату.