Зустріч із студентами та викладачами Івано-Франківської філії Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна»

22 квітня 2021 року відбулася онлайн-зустріч з студентами та викладачами Івано-Франківської філії Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна». Доцент кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика Ковальчук В.М. ознайомила студентів та викладачів університету з освітньою програмою спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки». Розповіла про особливості навчання у ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» а також можливістю здобуття другої вищої освіти викладачами університету. Присутні на зустрічі переглянули ролик з якого дізналися про роботу викладачів кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика та навчання магістрів спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки». Викладачі та студенти Івано-Франківської філії Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» розповіли про особливості навчання у навчальному закладі, де навчається багато студентів з особливими потребами.

Актуальність підготовки магістрів спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» обумовлена процесом входження України в європейський освітній простір, необхідністю впровадження інформаційних технологій навчання, відсутністю належної психолого-педагогічної підготовки у значної частини викладачів ЗВО різних типів,зокрема частина яких не має педагогічної освіти. Саме навчання в магістратурі зі спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» створює можливості для розв’язання даної проблеми, для підготовки майбутніх викладачів до реалізації в практичній діяльності всіх сфер діяльності ЗВО. Тому закінчення даної магістратури підвищує кваліфікацію викладачів, які не мають педагогічної освіти, а працюють у сфері освіти.

Доцент кафедри Ковальчук В.М. відповіла на запитання студентів та викладачів, презентувала їм відомості про дану спеціальність.