Засідання підсекції у рамках наукового тижня

У рамках наукового тижня університету (звітної наукової конференції викладачів, докторантів, аспірантів університету за 2021 рік) 6 квітня відбулось засідання підсекції кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика (КЕРІВНИК – доктор історичних наук, професор Б.П.САВЧУК).

На засіданні розглядались проблеми, над якими працюють здобувачі третього (PhD) рівня вищої освіти та професорсько-викладацький склад кафедри. Обговорювались питання сучасних історико-педагогічних досліджень, проблеми організації педагогічного контролю у вищій школі в сучасному українському науково-педагогічному дискурсі, практико-орієнтовані технології методичної підготовки майбутніх фахівців ЗВО в історико-педагогічних дослідженнях, сучасні тенденції розвитку малокомплектних шкіл в Україні, роль учительських та культурно-освітніх організацій у розвитку професійної освіти на західноукраїнських землях (1867-1918р.р.), методологія змістової структури підручників з географії 6 класу для ЗСО України (2006-2016), діяльність благодійних фондів в Івано-Франківській області (кінець ХХ – початок ХІХ ст.) та ін.

Робота підсекції була плідною, дискусійною, рекомендаційною. Визначено плани на подальше удосконалення наукової діяльності представників кафедри.