З Днем науки в Україні!

Шановні колеги-науковці, вчені, науково-педагогічні працівники, наукові співробітники! Докторанти, аспіранти та студенти!

Вітаємо усіх зі святом – Днем науки в Україні. Це день вшанування наукових традицій, досягнень вчених, які своєю копіткою щоденною працею впроваджують новітні технології, примножуючи інтелектуальний потенціал вітчизняної та світової науки.

Прикарпатський національний університет є сьогодні класичним університетом, який по праву вважається не лише лідером серед закладів вищої освіти в регіоні, а й центром наукової думки.

Нині наш Університет посідає друге місце серед закладів вищої освіти України у міжнародному рейтингу SciMago Institutions Rankings 2022, складовими якого є наукові результати, інноваційна та соціальна діяльність. Також входить у ТОП-10 серед ЗВО України міжнародного рейтингу U-Multirank , займає 12-е місце в рейтингу вітчизняних закладів вищої освіти за показниками міжнародної наукометричної бази даних Scopus. Прикарпатський вже кілька років поспіль входить у ТОП-20 кращих університетів України, у ТОП-10 кращих класичних університетів України, ТОП-10 кращих закладів вищої освіти західного регіону України та є ЛІДЕРОМ рейтингу закладів вищої освіти Івано-Франківщини.

Накопичений потенціал не одного і не двох років, а десятиліть, сьогодні дозволяє говорити про те, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника увійшов у когорту провідних університетів України. Це – величезний успіх всього нашого колективу.

Війна, розв’язана Росією проти України, породила нові виклики для Української держави і суспільства, а отже і для вітчизняної науки.

Сьогодні вся наша наукова спільнота гідно тримає свій освітній та науковий  фронт,  продовжує самовіддано працювати над виконанням завдань, які постали у зв’язку з новими реаліями, надає всіляку підтримку обороноздатності нашої країни, проводить благодійну і волонтерську діяльність. Низка науковців Прикарпатського нині у складі підрозділів ЗСУ та територіальної оборони самовіддано захищають рідну землю.

Наукова спільнота Прикарпатського сьогодні висловлює щиру вдячність закордонним науковим установам і організаціям, які висловили свою підтримку Україні й надали та продовжують надавати всіляку допомогу. Таких прикладів дуже багато.

З нагоди Дня науки щиро бажаємо усім, хто пов’язав з наукою своє життя, здоров’я, миру і добра, творчої наснаги, плідної праці, успіхів і невичерпної віри у нашу перемогу. Нехай всі ваші знання і талант слугують на благо України.

Спільними зусиллями ми подолаємо всі труднощі! Вистоїмо, переможемо!

Щира вдячність нашим захисникам, які не шкодуючи свого життя боронять Україну, боронять наше майбутнє!