Iнтернет-конференція «Світ дидактики: дидактика в сучасному світі»

22-23 листопада 2022 року (м. Київ) відбулась ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Світ дидактики: дидактика в сучасному світі», організаторами якої виступили Національна Академія Педагогічних наук України, Міністерство освіти і науки України, відділення загальної середньої освіти НАПН України інституту педагогіки НАПН України.

Метою заходу було – висвітлення й апробація результатів наукових досліджень з питань сучасної дидактики в Україні й у світі.

У роботі конференції взяли участь представники Національної Академії Педагогічних наук України, вчителі-практики закладів середньої освіти та науково-педагогічні працівники ЗВО Латвії та України, які представили досвід впровадження різних форм навчання у відповідних освітніх структурах, розглядали проблеми «нечитання» молоддю літературних джерел, застосування різноманітних онлайн-платформ задля більш ефективного спілкування та контролю знань здобувачів освіти при дистанційному та змішаному навчанні. На секційних засіданнях обговорювали питання теорії і методології сучасних дидактичних процесів; організації освітнього процесу в Україні в умовах воєнного стану; психолого-дидактичні проблеми організації освітнього процесу в умовах інформаційного суспільства; інноваційні підходи, технології, методики, методи, прийоми і засоби навчання.