Науковий семінар «Фандрайзинг у сфері вищої освіти»

21 листопада 2023 року на кафедрі педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика був проведений науковий семінар «Фандрайзинг у сфері вищої освіти».

У роботі наукового семінару взяли участь магістри спеціальності «Освітні, педагогічні науки», завідувач кафедри Любов ПРОКОПІВ, проф. Інна СТРАЖНІКОВА. Організатором та модератором наукового заходу виступила доц. Інга ЄГОРОВА.

У дружній, конструктивній атмосфері відбулася презентація та обговорення шляхів створення, пошуку коштів та реалізації освітніх, педагогічних, соціальних, екологічних проєктів. Магістри представили результати своїх напрацювань у сфері проєктної діяльності та фандрайзингу, поділилися цікавими лайфгаками у процесі пошуку грантів та створення фінансової проєктної документації. Проєкти Христини Цапай «Допомога дітям під час війни» та Мирослави Григорчук «Подолання тривожності у дітей під час воєнного стану» були спрямовані на збереження ментального здоров’я дітей та педагогічних працівників. Наталя Затенчук, Ірина Томашик, Анна Дем’янчук представили екологічні, соціальні проєкти. Зоряна Баранецька виступила  із профорієнтаційним освітнім  проєктом.

Великий інтерес та плідну дискусію викликав вже реалізований грантовий соціальний проєкт, профінансований швейцарським фондом «Terre des hommes». Координатор проєкту ‑ магістр ОПН Ярослава Кричун поділилася своїм досвідом співпраці із закордонними донорами, розповіла про особливості підготовки фахівців до роботи у цьому проєкті. Наталя Мельник представила проєкт, націлений на підвищення мотивації студентів у процесі опанування професійними компетентностями та поділилася своїм багатим досвідом у сфері пошуку грантових освітніх та соціальних програм.