Стратегія розвитку кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика

Необхідність створення стратегії розвитку кафедри полягає у потребі реформування основних аспектів освітньої та наукової парадигм діяльності відповідно до Закону України “Про вищу освіту”, врахування сучасних запитів ринку праці, потребою в орієнтації на європейський освітній розвиток.

24 квітня 2024 року кандидатка педагогічних наук, професорка, завідувачка кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика Прокопів Любов Миколаївна представила напрацьовані колективом концептуальні засади стратегічного розвитку кафедри.

В обговоренні місії та стратегії розвитку кафедри педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика взяли участь професорсько-викладацький склад кафедри, а також дирекція педагогічного факультету: Кондур Оксана Созонтівна – декан факультету, доктор педагогічних наук, професор; Кирста Наталія Романівна – заступник декана з якості освіти, кандидат педагогічних наук, доцент; Цюняк Оксана Петрівна – заступник декана з наукової та організаційної роботи, доктор педагогічних наук, професор; Дідух Ірина Ярославівна – заступник декана з навчально-організаційної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент.

Кафедра педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика позиціонує себе як структурний підрозділ, який має на меті створення інноваційного центру освіти та науки в університеті, який має вплив на розвиток регіону через підготовку висококваліфікованих фахівців та генерацію інноваційних ідей. Науково-педагогічні працівники кафедри застосовують нову філософію наукової, освітньої, практико-орієнтованої діяльності. Щодо  освітніх послуг, то таке спрямування відбувається від отримання лише знань до компетентнісного підходу, в основі якого наскрізне міждисциплінарне навчання, розширення практичної підготовки впровадження інноваційних підходів з використанням найсучасніших інструментів і засобів навчання.

На основі проведених SWOT та SMART аналізів колективом кафедри означено основні напрямки роботи кафедри та визначено вектор її розвитку  на найближчі 5 років, серед провідних стали – міжнародна співпраця та участь у проєктній  українській та міжнародній діяльності.