Антифейкова інтелектуальна гра “НотаЄнота”: студенти спеціальності “Професійна освіта. Цифрові технології” беруть участь в освітньому проєкті з медіаграмотності

23 квітня 2024 року в рамках реалізації кафедрою педагогіки та освітнього менеджменту імені Богдана Ступарика освітнього проєкту «НотаЄнота» за підтримки Фонду «Партнерство задля стійкості України», ГО «Центр аналізу інформації «Лакмус» викладачем Тарасом Паскою проведено інтелектуальну антифейкову гру «НотаЄнота. Фейки про Чорнобиль і радіацію» зі студентами ОР бакалавр спеціальностей «Професійна освіта. Цифрові технології» та «Дошкільна освіта». Захід був присвячений 38-й річниці з дня аварії на Чорнобильській АЕС.

Даний проєкт має на меті формування медіаграмотності, медіакультури, виявлення фейків і дезінформації в освітньому середовищі та розвиток критичного мислення майбутніх педагогів.

Вітаємо команду студентів спеціальності «Професійна освіта. Цифрові технології» під назвою «Ухвалянти» із зайнятим 1 місцем, команду спеціальності «Дошкільна освіта» «Сталкери» із 2 місцем, команди спеціальності «Професійна освіта. Цифрові технології» «Новобранці» та «Моноліт», які зайняли 3 місце.

Здобувачі освіти з великим захопленням виконували завдання, брали участь в обговоренні та давали цікаві питання.

Варто памʼятати, що потрібно завжди стежити за своїми емоціями та джерелами отримання інформації. І не забувати ставити під сумнів те, що бачимо та читаємо. Це важливий крок у боротьбі з дезінформацією під час війни.

Вчимося медіаграмотності, шукаємо та викриваємо фейки російської пропаганди і віримо в нашу Перемогу!

Дякуємо засновниці антифейкових ігор, головній редакторці «НотаЄнота», медіаекспертці, викладачці КНУ імені Тараса Шевченка та НУ «Києво-Могилянська академія» Альоні Романюк та її команді за розробку чудової гри! А також висловлюємо подяку всім учасникам, асистентам та членам журі за активну участь.